tisdag 11 november 2008

Galet gott och NYTTIGT!



Japp, äntligen en rätt som är RÄTT: Både god OCH nyttig! :-)

Fisk-burgare! Låter kanske trist, men det är väldans gott, jag lovar!

Här kommer receptet:

400 gram laxfiléer
200 gram vit fisk (till exempel torsk)
Ströbröd
Gräslök
Citron
Peppar
Salt
Basilika

Koka upp vatten i en stor gryta och sjud fisken i 4-5 minuter. Ta upp fisken och lägg i en skål. Hacka sönder den med en gaffel. Droppa i lite citron och blanda i gräslök + kryddor. Forma till biffar och tillaga i ugn, 250 grader i 6-8 minuter.

Servera biffarna med grovt hamburgerbröd, turkisk youghurt, tomat och sallad.


Mums! Till och med barnen tyckte detta var supergott och åt ordentligt.

____________________________________________________

Detta ska vi laga imorgon kväll, när min bror med flickvän kommer och hälsar på!

Färsgryta med pastaskruvar:

Portioner: 4

Ingredienser:
280 g pastaskruvar
1 gul lök
1 msk olja
300 g köttfärs
1/2 dl jordnötter
1 tsk curry
1 krm svartpeppar
2 dl buljong
2 bananer
blandad grönsallad
citron

Gör så här:
Koka pastaskruvar enligt förpackningens anvisning. Skala och
hacka gul lök. Fräs den i olja i några minuter i en panna.

Tillsätt köttfärs och låt fräsa med tills den får lite färg.

Krydda med salt, curry, kajennpeppar och svartpeppar. Häll på buljong (tärning vatten). Låt småkoka i ca 5 minuter. Låt pastan rinna av väl.

Rör ner pastan. Skala och skiva bananer. Vänd ner i grytan och strö över salta jordnötter. Servera med blandad grönsallad och citron.


//Jenny

Inga kommentarer: