tisdag 11 november 2008
Galet gott och NYTTIGT!
Japp, äntligen en rätt som är RÄTT: Både god OCH nyttig! :-)
Fisk-burgare! Låter kanske trist, men det är väldans gott, jag lovar!
Här kommer receptet:
400 gram laxfiléer
200 gram vit fisk (till exempel torsk)
Ströbröd
Gräslök
Citron
Peppar
Salt
Basilika
Koka upp vatten i en stor gryta och sjud fisken i 4-5 minuter. Ta upp fisken och lägg i en skål. Hacka sönder den med en gaffel. Droppa i lite citron och blanda i gräslök + kryddor. Forma till biffar och tillaga i ugn, 250 grader i 6-8 minuter.
Servera biffarna med grovt hamburgerbröd, turkisk youghurt, tomat och sallad.
Mums! Till och med barnen tyckte detta var supergott och åt ordentligt.
____________________________________________________
Detta ska vi laga imorgon kväll, när min bror med flickvän kommer och hälsar på!
Färsgryta med pastaskruvar:
Portioner: 4
Ingredienser:
280 g pastaskruvar
1 gul lök
1 msk olja
300 g köttfärs
1/2 dl jordnötter
1 tsk curry
1 krm svartpeppar
2 dl buljong
2 bananer
blandad grönsallad
citron
Gör så här:
Koka pastaskruvar enligt förpackningens anvisning. Skala och
hacka gul lök. Fräs den i olja i några minuter i en panna.
Tillsätt köttfärs och låt fräsa med tills den får lite färg.
Krydda med salt, curry, kajennpeppar och svartpeppar. Häll på buljong (tärning vatten). Låt småkoka i ca 5 minuter. Låt pastan rinna av väl.
Rör ner pastan. Skala och skiva bananer. Vänd ner i grytan och strö över salta jordnötter. Servera med blandad grönsallad och citron.
//Jenny
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar