lördag 22 mars 2008

Kalas avklarat, nu ska pulkorna fram!!!

Vad knasigt att det snöar och blir vintervitt NU: i slutet av mars månad... Fel, fel, fel, fel, fel. Men ganska kul, kidsen blev ju glada när de vaknade i morse. Så nu ska vi snart bylsa på oss och gå ut för att leta upp pulkorna och åka nåt varv runt huset.

Kalaset gick bra igår, vi gjorde spaghetti, köttfärs sås, vitlöksbröd och grekisk sallad. Mycket gott, faktiskt, och alla åt som hästar. Trodde det skulle bli mycket kvar, men det blev det inte. 10 vuxna och 4 barn, helt lagom.
Jag och Gustav bakade kanelbullar tidigt på morgonen, han var superduktig och hjälpte till med hela baket. Så här blev resultatet:


Gustav var superstolt när han bjöd på bullarna till tårtan. Tårtor gjorde jag kvällen innan, så de var bara att plocka fram från frysen.
Världens enklaste och godaste tårta gör man så här:

Ingredienser till en tårta:
-5 dl vispgrädde.
-1 paket frysta blåbär (250 gr).
-1 paket frysta hallon eller jordgubbar (250 gr).
-Florsocker.
-1 paket marängbotten.

Gör så här:
Vispa grädden. Blanda hälften av grädden med blåbären och andra hälften med de röda bären (i separata skålar). Blanda i ca ½dl florsocker i varje gräddblandning.
Lägg plastfolie i en pajform, lägg i en av marängbottnarna (det är ju alltid två i ett paket). Häll över den blå gräddblandningen, lägg den andra marängbottnen ovanpå, häll över den rosa gräddblandningen, vik plastfolien över hela tårtan. Ställ in i frysen! Klar efter ett par timmar. Ta fram ca en kvart innan den ska serveras, drag försiktigt av plastfolien. GOTT & snyggt! :)




Ville tyckte det var lite konstigt när vi ställde oss upp och sjöng för honom, men jag tror han gillade det. :)
Han fick en hel massa saker; pussel, lego, turtles-grejor och kläder. Mest intressant var turtles-sakerna, det leks flitigt med de grejorna här.
Här är kusin Ebbe iförd en turtles-mask:



När kalaset var slut, plockade vi undan lite, sedan somnade barnen (helt utmattade) och jag och Adde kollade lite på tv innan vi gick och lade oss. En mysig dag!

Glömde berätta att jag hann med att måla vaggan med lackfärg en gång på förmiddagen. Ska kolla hur den ser ut idag (den är ju i garaget) om den behöver en strykning till. Snart klar!!!

//Jenny

1 kommentar:

MOM sa...

Vad härligt det låter med kalas. På lördag är det ju dags för ettårskalas hos oss.

Lite kul att de har fastnat så för Turtels, trodde de hade dött ut lixom.

Ha det gött
Kramar
Ps: hoppas att soffan piggar på sig så vi kan träffas på onsdag.