tisdag 21 augusti 2012

Snart höst?

Idag var det dags för barnen att börja skolan igen. Nu har vi en son i trean, en i ettan och en liten plutt kvar på dagis. Eller förresten, liten plutt är han inte längre, han är ju över 4 år. Snart har vi inga små barn mera. Tycker det känns bra! Är trött på barnvagnar, bebiskläder, vaknätter, skrik, nappflaskor och allt annat som hör till bebisarna. Men ges det tillfälle att låna en bebis och njuta en stund så står jag först i kö!! Finns ju inget mysigare än en ny liten människa!

Det har hänt en hel del hemma i vårt hus. Eller kanske inte så mycket inuti huset, mest utanpå. Ny fasad håller vi på att fixa för fullt. Från faluröd vanlig panel till sandfärgad & vit panel som är både liggande på sina ställen med även stående. Blundar och fantiserar om slutresultatet… Det kommer bli fint, tror jag… Ännu är det en bit kvar, men vi är på god väg. Det tar sin lilla tid! Ikväll reser vi ställningar för att kunna klä kupan på taket, och sätta i två fönster. Äntligen!! Den gröna gipsen på kupan kommer inte längre vara det första vi ser när vi kommer hem.

Har kommit på att jag gillar att förnya lite hemma också. Går gärna på loppis eller dammsuger Blocket efter ett fynd att fixa till. Sist var det den här lilla köks-ön.

                                                 

Pryder sin plats i köket nu. 50 pengar kunde den vara värd.  Imorgon ska jag hämta hem nästa projekt; ett pelarbord:

Före
                                            

Ska måla det vitt, tror det krävs ganska mycket färg… Men det är kul med en hobby! Och det känns helt ok att kanske tröttna på det där soffbordet sen och lämna det till loppis, om det inte kostat mer än en hundring. Värre om man köpt nytt och betalt dyrt. Tänkte mig att det skulle bli typ såhär:

Efter!!
                                                      

Hade tänkt hinna med att plantera lite blommor i utekrukorna i helgen. Vad planterar man nu? Mina pelargoner ser inte speciellt roliga ut… De har nog gjort sitt.

 Imorgon är det onsdag, andra dagen i skolan för de små! Undrar om någon av dem vill följa med på liten turné och hämta hem bordet på kvällen... Alltid roligare med sällskap!

Inga kommentarer: