torsdag 9 juli 2009

Hemma igen!

Hej hopp nu är vi hemma efter en liten minisemester i Småland! I lördags körde vi uppåt, stannade i Växjö och badade och grillade korv, det var också där vi mötte upp vännerna från Helsingborg. Körde vidare till en ICA-affär, handlade allt vi behövde, fortsatte sedan mot Vimmerby där vi skulle bo på en liten gård. Vi hyrde privat och det var det bästa vi gjort! Huset var helt underbart! Välskött, rent, snyggt och precis lagom stort! Vi hade husvagnen med oss för att vännerna skulle bo i den, men när vi såg hur stort huset vi skulle bo i var så bestämde vi oss för att bo där allihopa istället. Funkade kanonbra!





Första dagen i Astrid Lindgrens värld hade vi tur med vädret, det var bara lite stackmoln som flimrade förbi ibland som gav svalka. Dag två hällregnade det hela dagen och det vara bara 13 grader varmt. Inget optimalt väder på det stället, kan jag säga. Finns inte många platser att skjula på... Vi hann se en hel del föreställningar och folket som jobbar där är verkligen proffsiga! Barnen lever sig in i alla sånger och sjunger med allt vad de kan. Härligt! Jag tror att vi vuxna tyckte det var lika skoj som barnen. :-)












På väg hem från Vimmerby körde vi en avstickare till Kosta Outlet. Parkerade husvagnen på byns enda camping. Där fanns pooler så hela kvällen ägnade vi åt bad & lek. Dagen efter åt vi frukost och packade iordning innan vi begav oss till affären (Outleten). Shit vad STORT! Det fanns allt! Till och med en Odd Molly-hörna!! Massor med fina kläder! Provade allt. :-) Köpte denna vackra skapelse:

Kan man vara kär i ett klädesplagg så är jag det nu. Love it!
Köpte skor och lite kläder till barnen, också. Vad sägs om Polarn & Pyret vinterjackor för 295:-? Riktigt bra priser på fina grejer. Rekommenderas!!
Där fanns även Andys Lekland, så kidsen roade sig där och jag och A turades om att springa runt i affären (som var stort som det största ICA Maxi och dessutom i tre våningar).
Sent i tisdags kväll rullade vi in på gården här hemma igen. 25 ton smutstvätt och en hel del väskor att packa upp... Nackdelen med att vara på resande fot. Men nu är all tvätt ren igen och vi är snart redo för nästa tripp: High Chaparall!! Jihaa!

//Jenny

3 kommentarer:

♥ Bina ♥ sa...

Åh vilka jack-fynd! De brukar vara toppen, vi har haft deras vinterjackor i flera år.

Vilken underbaring du köpte! Hur var prisläget där?

KRAM

exklusivvardag sa...

Vilka härliga fynd, grattis till det...

GI-Malin sa...

Åh nu vill jag ut i bilen och åka ner direkt och käpa OM. Men det är ju en bit fr Tyresö. =) Fin wrap.