lördag 23 maj 2009

*Gääääsp*

Vilket tråkigt väder!! Idag skulle jag och barnen egentligen på marknad i Nymö med farmor, men det ställde vi in för det ÖSREGNAR och är kallt. Tråkigt! Förhoppningsvis får vi en finfin sommar lite längre fram istället. *hoppas*

Igår var jag och barnen i Hörr i Skånes Djurpark. Vädret var inte riktigt på vår sida då heller, men vi trotsade regnet och kylan, bunkrade vinterkläder på oss och gav oss iväg. Rikigt mysigt hade vi hela dagen! Djurparken är verkligen en oas som man kan hänga i hela dagen om man vill. Vi kom dit vid halv tio och var inte hemma förrän halv fem igen.
Svägerskan med barn var också med och hon hade stekt en massa pannkakor som vi fikade på i ett litet gulligt lusthus. De flesta djuren var framme och visade upp sig, vilket är en ovanlighet i denna park, kan jag säga. Vissa gånger vi varit där har vi undrat om det verkligen finns några djur i hägnen eller om det bara är lurendrejeri alltihop. Men det fick vi alltså svar på igår: det FINNS djur.

Kul var det när jag bad Gustav läsa på en skylt vid ett hägn vad det skulle finnas för djur där. Han kollade på skylten ett bra tag och sade sedan: "Rörmokare"!!
Nä, det var inte några rörmokare i hagen, men två söta RÖDRÄVAR fanns där. :-D

Vilmer tog mod till sig och red ett varv på en liten ponny. Superstolt var han efter ritten. Sixten satt mest och hängde i vagnen eller kravlade omkring på marken och smakade på grus och pinnar. Ankungarna tyckte han verkligen om, han försökte låta "pip-pip-pip" precis som dem.

Gustav & Sixten åker traktor:


Sixten & Vilmer utanför fikahuset:


Alla mina pojkar på en gung-älg:


Vilmer rider ponny:


Klätterapor:


Guldlockige lille Malte (barnens yngste kusin):


Traktorerna var skoj (fast Gustav tyckte det gick lite sakta):


Linderödsgrisarna hade fått barn! Eller kultingar, heter det väl. De var SÅ söta!!


Synd bara att de inte är så här små för alltid! :-)

//Jenny

Inga kommentarer: