torsdag 25 september 2008

Vilken dag!

Vilket härligt väder vi fått!!! Idag har jag och barnen varit i skogen och samlat en massa saker. Kottar, ekollon, fina färgglada löv, svampar och lite annat smått och gott hittade vi och tog med oss hem i en medhavd burk. Nu sitter kidsen och pysslar med det de hittat. Vi hade lite fika med oss som vi satt på ett stort gammalt träd (som ramlat då, förståss) och åt.
Sixten e lite förkyld (igen) så han sov mest, men vaknade strax innan vi skulle hem och fick lite mat. Gott om mygg var där så det kommer väl att klia på oss ikväll...

Imorgon ska vi till möbelaffären och kolla på en soffa. Vi köpte nya soffor för drygt 2 år sedan, men nu har vi kommit på att vi behöver komplettera dem lite. Ska ha en 2:a till (har en 3:a och en 2:a). Så kan vi ha det möblerat som ett U. Bättre med 7 sittplatser istället för bara 5. :) Har ringt dit men den soffan tillverkades inte mer, men man kunde få den uppsydd (men det tar 100 år). Säljaren jag pratade med rekommenderade en annan sorts soffa som skulle se identisk ut (nästan), så den måste vi kolla på. Svårt!

I helgen ska vi vara effektiva! Sixten ska passas av farmor och gammelmormor medans vi andra åker för att tömma gammelmorfars lägenhet. Min morfars, alltså. Han gick bort för en vecka sedan och när en människa försvinner lämnas det alltid lite jordiska grejjer kvar för oss efterlevande att ta hand om. Så nu hjälps vi åt allihopa så går det lite snabbare.

På lördag kväll kommer ett par kompisar från Helsingborg och hälsar på. De ska ha barn i december och vi har inte träffats på ett tag, ska bli kul o se kalaskulan! :)

Nu ska vi hitta på nåt att ha till mellanmål! (Tips någon?! Jag är SÅ dålig på att komma på mellanmål!).

De två stora går mot skogen med stora kliv:
Vilmer hittade en död groda som var väldigt spännande:
Vår mysiga skog:
Kidsen samlar saker:

Fika-dax:
Ett skogstroll och lille Sixten:
Liten förkyld Sixten:
//Jenny

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken mysig skogsutflykt! Mina barn älskar också att gå i skogen, alltid lika kul.
Mellistips...hmm. Vi är nog lite dåliga på mellis här. För det mesta blir det bara frukt eller macka eller nån kaka om vi bakat...

Ha en fin helg!

p.s. Vilken jättefin virkad filt Sixten har!

Anonym sa...

Vad fint du har gjort på bloggen!