måndag 18 augusti 2008

Måndag igen...

...och helgen har (som vanligt) bara rusat iväg. I fredags blev vi bjudna på våffelkalas hos barnens kusiner, det var ruskigt gott.
I lördags förmiddag packade vi husvagnen och på efteriddagen åkte vi till några kompisar för att äta kräftor. De är också fem i familjen, och barnen är ungefär lika gamla, så de hade kul hela kvällen och ville INTE gå och lägga sig. Vi hade tagit med en liten tv och en dvd som vi satte upp i husvagnen, där låg de och hade det mysigt innan de somnade. Perfekt! :) Så fick mammorna och papporna lite lugn och ro! :)


Kräftorna var goda, men jag börjar nog bli lite bekväm, tror jag, för det var ju väldigt vad kladdigt det blir... Tror vi gjorde slut på två servettpaket, eller nåt. Barnen hade sett fram emot att äta kräftor, men ingen gillade det. Vi hade som tur var tre stora pajer på bordet också som de kunde äta. Man äter sig ju sällan mätt enbart på kräftor!
Igår när vi vaknade i husvagnen (08:30 väckte Sixten oss!) smattrade regnet på taket. Kallt var det också. Ingen högsommarvärme, direkt. Vi begav oss hemåt så vi var hemma innan 12. Då tog Adde hand om barnen och jag städade hela huset. Konstigt att man kan bli GLAD av att ha ett rent hus. Jag kände mig lite småsur när vi kom hem, men efter att ha brottats med dammsugaren och golvmoppen i 2½ timme var jag på betydligt bättre humör. Passade på att möblera om i tv-rummet när jag ändå puttade omkring sofforna i jakt på dammråttor:



Adde handlade igårkväll, så här ser matschemat för denna veckan ut:

Måndag: Erlands fifty-fifty & pasta (köttfärsrätt)
Tisdag: Korvstroganoff & ris
Onsdag: Makaronipudding
Torsdag: Fiskbullar & potatis
Fredag: Bruna bönor & fläsk


Fruktkorgen är proppfull igen, visst är det fint??


Idag ska jag och Sixten till BVC för att väga och mäta honom. Tror han väger runt 6,5 kilo och är 67 cm lång. Får se om jag har rätt!
Imorgon ska vi till sjukhuset och göra hjärt-EKG på honom igen. De ska kolla så att hans lilla hjärtfel har växt bort. Håll tummarna!

//Jenny

Inga kommentarer: