lördag 23 februari 2008

*GRÅT* Nu har JAG blivit sjuk...

Jaha,så var det min tur... Tror jag fått influensa, eller nåt. Igår morse började jag hosta, sen var det bara för mig att köra hem från jobbet strax efter lunch, eftersom jag kallsvettades, var febrig och höll på att hosta upp lungorna på mitt tangentbord.
Väl hemma stupade jag i säng och sov från 13:00 till 18:00. Idag är hostan lite bättre, men istället har jag fått huvudvärk, ont i halsen och så har jag fortfarande feber.
Det värsta är ändå att Gustav, som ju precis påbörjat sin penicillinkur mot halsflussen, nog fått vattkoppor oxå. En kille på Gustavs dagis hade det för ca 1 vecka sedan, och det är ju grymt smittsamt. Varken Gustav eller Vilmer har haft det, så det är kanske på tiden... Dagis vill inte att man lämnar barnet där igen förrän alla kopporna torkat in ordentligt, vilket (enligt lite googlande) visar sig ta MINST en vecka. Jaha... Jag kommer ju med all säkerhet att få kicken från jobbet om jag måste vabba nu i två veckor (om nu Gustav har det så får ju med all säkerhet lillebror det också). Men nu är det ju inte bara jag som kan vabba, sambon får ju oxå va hemma, såklart. Och mormor, hon lovade att hjälpa till så mycket hon kan. Tack! Det betyder hur mycket som helst! Var ju tvungen att ringa till mor min så fort jag såg prickarna på Gustav, för jag var osäker på om jag haft det själv... Hade för mig att det är farligt att få det som vuxen, och ännu värre om man är gravid. Men mamsen var nästan säker på att jag haft det. Skönt!

Nu ligger jag nerbäddad i sängen med datorn, och surfar runt lite. Sambon sitter o dricker kaffe och läser tidningen, kidsen leker i sitt rum. Denna helgen kommer nog inte att innehålla några spännande utsvävningar, utan det blir till att hålla sig hemma, skulle jag tro. Ingen vill väl heller komma o hälsa på när det flyger omkring baciller av både halsfluss, influensa och vattkoppor i huset...?

1 kommentar:

Ann-Sofie sa...

Hej och hå vilken otur ni har!
Det är ju liiite bra att Gurra får det nu när han ändå är sjuk ihalsfluss, sparar kanske några VAB dagar på det?
14 dagars imkubationstid så antingen får lillebror det nu eööer om 14 dagar eller om 1 vecka beroende på vem som smittar vem...
1 vecka får man nog minst räkna med innan alla koppor är torkade.Tror att det tog ganska så exakt 1 vecka för bägge mina kids innan det var dagis igen.Och du det är ingen fara för dig eller bebben, bättre att få det nu än när bebben är liten!
Vi andra här hemma kröäks inte ännu iallafall, men jag håller på att gå under av tristess och JOnte också.Så nu städar/röjer jag järnet för att sysselsätta mig med något.Hoppas att du snart blir bättre, kram