söndag 27 juli 2008

Hemma igen!

Nu har vi varit på Sverige-turné! I torsdags morse körde vi mot Norrköping, Kolmården. Vi tog hela torsdagen till att resa, man måste ju stanna ganska ofta när man åker bil långt med små barn. I Gränna tog vi ett lite längre stopp och gick i affärer en stund. Självklart kollade vi in i polkagristillverkningen också. På en mysig innergård stannade vi och fikade. Gränna är verkligen hur fint som helst! Det var uppskattningsvis 35 grader i skuggan, så Sixten var lite svettig... Det var skönare för honom när vi åkte vidare; i bilen var det svalt och skönt.
Vi checkade in på Vildmarkshotellet klockan 17 ungefär. Vi åt vår medhavda fikakorg (som vi inte hunnit äta innan) innan vi gick en runda till lekrummet (som var stort som två fotbollsplaner!). I fredags var vi hela dagen i djurparken. Det var lika varmt då, så det blev till att försöka trixa sig fram i skuggan hela dagen. Djuren hade gott om skugga i sina hagar, och alla var framme och visade sig.
Efter middagen på fredagskvällen stupade vi i säng, det tar på krafterna att springa efter två vilda barn en hel dag...
Dag två (igår, lördag) gick vi på delfinföreställningen och körde i safariparken, sen begav vi oss hemåt igen. Idag tvättar jag all tvätt vi hade med oss hem. Ganska skönt att ha inomhus-sysslor, det är ju stekhett ute.
I eftermiddag ska vi åka o bada vid havet. Imorgon tar vi husvagnen och åker till Västkusten med en familj till. Kanske blir det Torekov, vi får se var vi hamnar.

Här kommer lite bilder från vår resa:

Fika i Gränna:


Karusellåkning i Bamses värld:

Svettig Sixten:

Ståtlig tiger:

Lycka är att ha en bror:

Lite mer djur:


Så här glad blev Sixten när vi kom hem igen:


Vi har hunnit med att ta foto till tidningen också (Hej Världen), så här blev det:

//Jenny

1 kommentar:

Ann-Sofie sa...

Så härligt ni hafy det!
Ni blev verkligen jättefina i tidningen, hur bra som helst.

Hoppas att ni får det bra i Torekov eller var ni nu bestämmer er för att stanna.

kram