torsdag 6 september 2012

Stresshantering

Vill bli färdig NU. Med huset. Med trädgården. Med allt. Kanske ska jag stressa ner en aning? Visst är det så att när man väl blivit husägare så försvinner ALDRIG projekten. De kan bara vara stora eller små, men något finns det alltid att göra. 
Just nu är prioritet ETT att klä färdigt huset, få det målat och snyggt. Till det hör även allt plåtarbete, det är slutklämmen, som är väldigt viktig, både rent estetiskt men framförallt är det nödvändigt för att det ska vara tätt och inte regna in där det inte passar. 

Nummer två på listan är att inreda ovanvåningen. I och med att vi gjort en stor kupa på varje sida om taket så blir det ett stort rum i mitten av ovanvåningen, men också ett lite mindre på vardera sida. Ett rum är redan inrett, men ska fräschas upp när resten av ovanvåningen blir ny. Detta projekt är bra att pyssla med när det blivit kallare, nu måste vi passa på att bli färdiga med allt utvändigt innan det blir vinter. 

Vidare på prioriteringslistan finns:

Sätta upp insynsskydd / vindskydd på ena sidan vid altanen (så att det blir mysigare).
Byta tak på stallet
Klä om stallet
Riva den fula carporten
Plantera häckplantor runt tomten
Ta bort stengärdet mellan vår tomt och grannens, och sätta häck istället.
Sätta in glasdörrar från matrummet ut i trädgården, efter det bygga altan som sedan ska glasas in.

Listan kan göras längre än så, men det mest nödvändiga är med. I vilket ordning vi ska ta allt i vet jag inte. Tror vi kommer att leva med denna lista några år, innan vi kan bocka av allt. Det är ju inte bara det att saker tar TID, det kostar skjortan också… Men när man ser att det börjar hända grejer är det samtidigt roligt! Högsta önskan hade ju varit att vinna storkovan, ta tjänstledigt en tid och bara göra klart! Men tills den dagen kommer kämpar vi på på lediga stunder. 

Middagen jag lagade häromdagen blev helt ok, faktiskt! Här kommer receptet:

1 zucchini
1 bit kassler
2 pkt bacon
10 körsbärstomater
1 liten burk creme fraiche
2-3 dl grädde
riven ost

Strimla kasslern och lägg den i en ugnsfast form. Stek baconet och lägg över. Skiva zucchinin och placera ut bland köttet. Hacka tomaterna och lägg överst. Strössla över riven ost och häll över en blandning av creme fraichen, grädden och kryddor du gillar (jag tog salt, svartpeppar, oregano och grillkrydda, lite sweet chili). In i ugnen i 200 grader i ca 35 minuter. Sallad till oss, pasta till barnen. Blev gott, tyckte till och med de små i familjen. 

Imorgon är det fredag. IGEN. Denna veckan flög förbi i rasande fart!! 

Imorgon blir det fredagsmys i vanlig ordning, lördag fortsätter vi snickra & måla. På lördag kväll är vi bortbjudna till Hanna & Pierre! Nu var det längesedan vi sågs, ska bli så skoj! 

Nu tänkte jag slötitta på gårdagens avsnitt av "Playa del Sol". Hehe... Roliga typer i det där programmet, må jag säga. 

Gonatt!

Förresten:
Har lärt mig bästa stresshanteringen! Tänk såhär:
Nummer ett: Bry dig inte om småsaker.
Nummer två: Allt är småsaker.

:-)

//Jenny

Inga kommentarer: